2016-2017 Dussense Boys 1 – Neerlandia’31 1

Dussense Boys 1 verliest gelijk eerste thuiswedstrijd

Dussen heeft zich gelijk in de voet geschoten door de thuiswedstrijd tegen Neerlandia’31.
Diep in de tweede helft werd het verschil gemaakt.

Dussen begon vrij aardig en wilde aanvallend spelen tegen een fysiek sterke tegenstander.  Dat lukte maar ten dele. Dussen kon alleen maar speldenprikjes uitdelen. Nadat het kwartier verstreek nam de uitploeg het iniatief over en ging het beter voetballen. Dussen kwam amper onder de druk uit en werd ver teruggedrongen. Een gevaarlijke aanval kwam de nummer 9 recht op de keeper af maar deze kon de bal niet genoeg vaartbrengen waardoor Dussen deze bal kon werken. Het mocht duidelijk zijn dat Dussen met vuur speelde. Een goal van Neerlandia werd afgekeurd wegens buitenspel. Al met al mocht Dussen blij zijn met de brilstand bij rust 0-0.

Na rust leek het niet veel beter te gaan: Neerlandia zocht de aanval en Dussen verdedigde: Een aanval van de Dorstenaren werd uit de doelmond geranseld door Wesley van Biesen.
Na een uur spelen kwam Harry Sassen in het veld voor Jordy vd Oudenrijn. Hierdoor kwam er meer pit bij de thuisploeg en ging het de mouwen opstropen. Hierdoor ontstond een echte strijd tussen twee ploegen die voor de winst gingen. Dussen speelde vol op de aanval, wat een aantal kansen opleverde: Sassen draait weg van de tegenstander en kon uithalen, Weer een aanval,waarbij Sassen net naast schoot. Echter 5 minuten voor tijd kwam Neerlandia’31 in deze fase uit het niets, op voorsprong. Een hoge bal schatte van Biezen verkeerd in, waardoor de spits van de uitploeg in kon koppen. Vlak hierna kwam Dussen heel dichtbij bij de gelijkmaker: Jeremy Moonen gaf een prachtige voorzet op het hoofd van Sassen, die heel ongelukkig de paal raakte. Uit een vlijmscherpe counter werd het duel definitief in het voordeel van Neerlandia’31 beslist: 0 – 2.