Sign In

Remember Me

2016-2017 Dussense Boys 1 – FC Drunen 1

DUSSEN BOEKT KLEINE ZEGE OP FC DRUNEN

Dussense Boys heeft eindelijk de eerste thuiszege van de competitie geboekt.  FC Drunen werd met 1-0 verslagen, al had het bij rust al met 4-0 voor moeten staan. Door de zege sluit de ploeg weer aan met de subtop van de vijfde klasse. Hierdoor kon nog een Oktoberfest-feestje gevierd worden.

De tactiek van de uitploeg was al vroeg duidelijk: Zeer compact staan en hopen dat het zo lang mogelijk 0-0 blijft. Dat lukte niet, want in de zesde minuut maakt Jeremy Moonen met een kopbal er 1-0 van. Dussen speelde er vol op, maar kreeg de bal er niet in. Ook had een speler van de uitploeg in de tiende minuut rood moeten krijgen, maar de scheidsrechter woof het weg. De vrije trap belandde wel op de paal. Bovendien viel vlak daarna een grabbelende keeper de bal bijna in het doel. Uit een van de beslissingen van de scheidsrechter kon Moonen niet mee leven en kreeg geel.

Ruststand: 1 – 0

Na rust eenzelfde spelbeeld: FC Drunen bakte er weinig van en Dussen kon volop jagen op de verlossende tweede treffer. Stefan verhoeven schoot van afstand net over het doel over de te ver staande keeper. Ook aanvoerder van Dijk kreeg geel voor protesteren. Dussen bleef met kansen morsen. Andre Segeren schoot net naast. Uit een fel duel viel een opstootje, waarbij een speler van de tegenpartij rood kreeg. Dussen kreeg nog twee kansen, waarbij de laatste de grootste was: Deze bal belandde op de lat. Gelukkig werd de overwinning over de streep getrokken, maar het had al veel eerder beslist moeten worden.

Eindstand: 1 -0