Sign In

Remember Me

D.V.V.C 1 – Dussense Boys 1

BELANGRIJKE ZEGE DUSSENSE BOYS. Zowel voor Dussense Boys als voor tegenstander DVVC uit Dongen was het afgelopen zondag een belangrijke wedstrijd om de positie op de ranglijst te bepalen. Voordat het eerste fluitsignaal in deze partij klonk had Dussense Boys 6 punten en DVVC 3. De Dongenaren hadden hun laatste confrontatie in Standaarbuiten tegen SVC in een overwinning omgezet, terwijl de Dussenaren in hun laatste 3 ontmoetingen geen enkel punt behaalden. Het was voor de Boys dus aanhaken bij de middenmoot of meedoen om de onderste plaatsen.

Maar het begin van de wedstrijd zag er voor de mannen van trainer Jerome Ceton weinig hoopgevend uit. Al na een kwartier keken de bezoekers, na slordig uitverdedigen, tegen een 1-0 achterstand aan. Niet dat Dussense Boys de mindere was. Integendeel. Met name Bart de Rade en Rob van Os zorgden steeds voor de nodige dreiging in het 16-metergebied van de tegenstander. Er leek dan ook geen vuiltje aan de lucht toen Rob van Os vanaf de penaltystip mocht aanleggen om de stand weer gelijk te trekken, nadat hij zelf onreglementair binnen het 16-metergebied van de sokken werd gelopen.

Aanvankelijk schoot hij de toegekende penalty dan ook binnen, maar omdat David van den Heuvel, als stand-in voor de vakantievierende André Segeren, veel te vroeg inliep, moest Van Os de strafschop overnemen. Ditmaal verdween de bal voor Dussense Boys aan de verkeerde kant van de paal. Toch kwamen de gasten voor de theepauze nog op gelijke hoogte. Zo’n 10 minuten voor de rust was het Rob van Os die de stand weer gelijk trok.

Na de hervatting eigenlijk hetzelfde spelbeeld als in het eerste gedeelte. Twee hardwerkende ploegen voor een beter resultaat, waarbij Dussense Boys technisch gezien toch wel de bovenliggende partij was, hetgeen overigens niet tot echt grote kansen leidde. Toen iedereen zich al had verzoend met een puntendeling, viel 3 minuten voor tijd toch nog de beslissing. Eerst poeierde Bart de Rade snoeihard op de paal, maar in de rebound was Jesse Vos er als de kippen bij om ervoor te zorgen dat de 3 punten alsnog mee naar de overkant van de deze middag deels gestremde Keizersveersebrug gingen.

Met deze 9 punten verschaft Dussense Boys zich weer wat lucht en omdat ook de uitslagen van de overige wedstrijden niet ongunstig waren, stijgt men zelfs naar de 8e plaats. Komende zondag staat de wedstrijd tegen Raamsdonk, de club van Eugène van der Heijden, die de laatste 3 seizoenen als trainer de scepter in Dussen zwaaide, op de rol. Raamsdonk zal er uiteraard alles aan doen om van die hatelijke nul verlost te worden. Van onderschatting mag dan ook beslist geen sprake zijn. Maar gezien de onderlinge verhoudingen zal het in ieder geval na afloop tijdens de 3e helft, op de klanken van Disco Dany, best weer een gezellige boel worden.