Sign In

Remember Me

Dussense Boys 1 – DSE 1

DWALING  NEKT  DUSSENSE  BOYS. Tien minuten voor tijd vond de tot dan toe redelijk fluitende arbiter van dienst het nodig om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Nadat Bob Leemans met zijn rechtervoet de bal binnen het zestienmetergebied op correcte wijze afblokte, duikelde één van de voorwaartsen van het bezoekende DSE uit Etten-Leur daar krijsend overheen, hetgeen de scheidsrechter deed besluiten om de bal op de stip te deponeren. In Sinterklaastijd moet je zulke cadeautjes natuurlijk uitpakken en dat deden de bezoekers dan ook.

De Boys zetten daarna nog wel alles op alles om minimaal een punt aan deze partij over te houden. Ondanks diverse scrimmages en schoten op doel vanuit de 2e lijn mocht dit echter niet baten en leden de Boys een onverdiende nederlaag. De thuisclub was door de absentie om diverse redenen van een handvol basisspelers al aardig gehandicapt aan de wedstrijd begonnen. Maar het moet gezegd: Dussense Boys legde weliswaar geen hoogstaande, maar alleszins redelijke tot goede eerste helft af, waarin de vervangers het prima deden.

Met name aan inzet en strijdlust ontbrak het deze middag zeer zeker niet. Maar er werd daarnaast ook best redelijk gecombineerd. Tegen het compact verdedigende DSE was het voor de Dussense voorwaartsen echter moeilijk om tot kansen te komen. En als er dan al zo’n moment komt moet je daar eigenlijk wel van profiteren. Gelegenheidsspits Mark Smit zag echter, vrij voor de keeper, geen kans om de bal binnen de palen te schieten, maar voor de thuisclub net aan de verkeerde kant van het ijzer te plaatsen.

De bezoekers stelden daar middels één bal op de lat voor de thee ook weinig tegenover. Ook in de 2e helft toonden de gastheren meer initiatief, zonder dat de DSE-goalie echt in verlegenheid werd gebracht. Dit gold eveneens voor de bezoekers. Iedereen had zich derhalve al verzoend met een gelijkspel, tot de eerder voor Dussense Boys geschetste zure afloop.