Sign In

Remember Me

Dussense Boys 2 – Unitas 2

Opnieuw een driepunter! Toch begonnen de mannen van het tweede wat tam aan de wedstrijd en lieten het initiatief teveel aan Unitas. Een knap schot van Dennis van Strien noopte de doelman van de Gorkummers echter wel tot een evenzo fraaie save. In de slotfase van de eerste helft was het debutant David van den Heuvel die een Dussense counter besloot met een strakke schuiver in de linker benedenhoek, waartegen de uitstekende keeper van Unitas geen verweer had. Zo gingen we rusten met 1-0 op het scorebord.

Na rust een gretiger Dussen dat een middels een vrije trap en de attente Jordi van den Oudenrijn een 2-0 voorsprong nam. Dat was voor Unitas het sein voor enig verbaal geweld, maar zowel de uitstekend leidende scheidsrechter Joey Leemans, als de elf van Dussen trapte daar niet in. Men bleef goed combineren en Tom Jansen kreeg na een fraaie combinatie een unieke mogelijkheid om te scoren, maar zocht het doel te hoog. Toch was het diezelfde Tom Jansen die even later de 3-0 liet aantekenen. Vanaf de middellijn reageerde hij alert op een uitstekende dieptepass en rondde beheerst af.

De wedstrijd was gespeeld, al kon Unitas uit een strafschop nog wel tegenscoren. Eindstand 3-1. Opnieuw een prima resultaat voor het tweede, waarin de Genderense David van den Heuvel een prima aanwinst bleek. Ook de van een blessure herstellende Jeremy Moonen is duidelijk op de weg terug.