Sign In

Remember Me

Dussense Boys – DIA 1

INZET DUSSENSE BOYS NIET BELOOND. Dussense Boys verzuimde afgelopen zondag tegen één van de titelkandidaten het Teteringse DIA zichzelf te belonen voor de tomeloze inzet waarmee de thuisploeg de bezoekers bestreed. Voetballend gezien was DIA wel enigszins de bovenliggende partij en zij kregen dan ook met name in de eerste helft de beste kansen om de score te openen.

Maar ook nu weer bleek hoe belangrijk het is een betrouwbare sluitpost tussen de palen te hebben. Want tot aan de rust wist Marrien van den Heuvel met een paar uitstekende reddingen het doel schoon te houden. Na de hervatting was er meer sprake van een gelijkopgaande wedstrijd en waren de beste kansen voor het team van Jerome Ceton.

Het ontbrak de Boys in het begin van de tweede helft echter aan koelbloedigheid om een drietal uitstekende mogelijkheden tot doelpunt te promoveren. Met name de kans die André Segeren kreeg en waarbij hij teveel tijd nam om de keeper uit te spelen, was door vriend en vijand in gedachten al in de 1-0 omgezet. Maar helaas het scorebord bleef leeg.

Tot een kwartier voor tijd bleef het spel op en neer gaan. Sommigen hadden zich al bij een brilstand neergelegd, terwijl het ook zo’n wedstrijd was, waarbij de eerst scorende waarschijnlijk met de 3 punten naar huis kon. En zo gebeurde het ook. Jammer genoeg niet in Dussens voordeel. In de 76e minuut werd er een onnodige overtreding gemaakt op één van de DIA-spitsen. De toegekende vrije trap werd onberispelijk over de muur hard in de kruising geschoten en de Boys liepen achter de feiten aan. En toen 5 minuten later de bezoekers wederom dankzij een verdedigingsfout van de gastheren de 0-2 lieten aantekenen, was de strijd definitief gestreden.

Jammer, want er had deze middag meer ingezeten voor een hardwerkend en af en toe ook redelijk combinerend Dussen. Komend weekeinde gaat men op bezoek bij een oude bekende, namelijk het dongense DVVC, dat toch wel verraste door SVC in eigen huis te verslaan. De Boys zijn dus gewaarschuwd dat het ook dan geen makkie zal worden.