Sign In

Remember Me

JEKA 9 – Dussense Boys 2

OVERWINNING 2E ELFTAL IN REGENBALLET. Er zijn van die dagen dat er leukere dingen zijn dan voetbal. Afgelopen zondag was er zo één. In de topklasse standaard werden er zelfs wedstrijden afgelast, maar op één van de kunstgrasvelden van het Bredase JEKA moest het 2e elftal van Dussense Boys in de 5e klasse reserve wel aan de bak.

De stromende regen en de harde wind waren er oorzaak van dat van een goede wedstrijd geen sprake kon zijn, evenals het feit dat de wedstrijdbal totaal verzadigd was van het water en derhalve zo zwaar als lood. Desondanks probeerden beide teams en de prima leidende scheidsrechter er het beste van te maken in een overigens zeer sportieve confrontatie. Ondanks een veldoverwicht zagen de Boys geen kans om voor de pauze tot scoren te komen.

Halverwege de 2e helft lukte dat wel. Dennis van Strien liet een poeier los op de JEKA-doelman, die de bal wel stopte maar niet onder controle kreeg. De alerte Fernando Aranda Perez was er als de kippen bij om in de rebound de bal in de touwen te schieten. JEKA zette daarna nog wel alles op alles om een nederlaag af te wenden, maar het moet gezegd, dat ondanks de barre omstandigheden Dussense Boys bleef werken als leeuwen om de punten mee naar Dussen te nemen.

Sterker nog de beste kansen daarna waren voor de bezoekers om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Dennis van Strien had de pech dat een uithaal op de lat uiteenspatte en ook Wesley van Biesen liet daarna nog een uitgelezen kans liggen. De 0-1 bleef uiteindelijk gehandhaafd en daarmee verstevigde het team van leider Bas van Groeningen haar 2e positie op de ranglijst. Komende zondag volgt de kraker in Dordrecht als koploper Amstelwijck bezocht wordt.