Sign In

Remember Me

OMC 1 – Dussense Boys 1

GOEDE START VOOR DUSSENSE BOYS

De hernieuwde kennismaking met de 4e klasse is Dussense Boys goed bevallen. In Dordrecht bij de OSS/Merwesteijn Combinatie (OMC) werd een zwaarbevochten 1-2 overwinning behaald. Uit het woord “zwaarbevochten” valt al op te maken dat het voor de Dussenaren deze middag niet van een leien dakje ging. Met name het eerste kwartier stonden de mannen van de nieuwe trainer Jerôme Ceton behoorlijk onder druk. Het was vooral aan keeper Dennis van Strien te danken dat de Dordtenaren het overwicht in die periode niet in doelpunten wisten om te zetten.

Doch gaandeweg de eerste helft vorderde, voetbalden de bezoekers zich meer en meer onder de druk uit. Door teamspirit en de individuele kwaliteiten voorin van mannen zoals André Segeren, Rob van Os en Bart de Rade kwamen er ook voor de Boys de nodige kansen. Zo’n 8 minuten voor de rust zelfs succesvol. André Segeren passeerde op onnavolgbare wijze een vijftal tegenstanders en legde de bal panklaar voor de voeten van Rob van Os. Die begon waarmee hij vorig seizoen eindigde: scoren dus! Tot aan de thee kwam er geen wijziging meer in deze stand en qua stand enigszins tegen de verhouding in zochten beide teams de kleedkamer op.

De tweede helft was er de thuisploeg uiteraard alles aan gelegen om de opgelopen achterstand te elimineren. Furieus, maar zonder echt gevaarlijk te worden, kwam men uit de startblokken. Sterker nog, het waren de Boys die al na acht minuten middels een mooie lob van Bart de Rade de stand verdubbelden, waarmee de rood-witten op rozen zaten. Uiteraard zette de thuisclub alles op alles om de score voor hen te doen kantelen, maar de Boys gaven geen krimp. En als er al eens een bal tussendoor kwam, stond keeper Van Strien zijn mannetje, alhoewel hij éénmaal op de doellijn geassisteerd moest worden door Bob Leemans, die de situatie uitstekend inschatte en de bal een halve meter voor de fatale lijn kon wegwerken.

Een kwartier voor tijd gingen de gastheren achterin één op één spelen, waardoor er voorin voor de Boys de nodige ruimte ontstond, die door de Dussense voorhoede echter te weinig in rendement werd omgezet. In de laatste seconden van de blessuretijd moest Van Strien uiteindelijk toch nog een keer capituleren, toen een hoekschop bij de tweede paal belandde en door Kevin de Haan ongehinderd kon worden binnengekopt. Er werd nog wel afgetrapt, maar tegelijkertijd door de prima leidende Zeeuwse scheidsrechter De Looze weer voor het eindsignaal gefloten. Al met al een goede uitslag voor de Dussenaren tegen een OMC dat gezien hun kwaliteiten dit seizoen ongetwijfeld de nodige puntjes bijeen zal weten te sprokkelen.

En de Boys? Het voetbal was dan misschien minder dan we de afgelopen weken gewend waren, maar de werklust, de teamspirit en de individuele kwaliteiten van sommige spelers gaven uiteindelijk de doorslag. Komend weekend volgt de eerste thuiswedstrijd tegen het eveneens ambitieuze Beek Vooruit uit Prinsenbeek, dat ongetwijfeld revanche zal willen nemen voor de thuisnederlaag van afgelopen zondag. Zaak dus om bij de les te blijven!

Overigens leverde het 2e elftal van de Boys afgelopen zondag een prima prestatie om sinds lange tijd weer eens de 2e bekerronde te bereiken. Middels een 6-2 overwinning op RKVSC 2, terwijl ook de eerste 2 wedstrijden al in winst waren omgezet, wisten zij met de maximale score van 9 punten verder te bekeren.