Sign In

Remember Me

Right Oh 1 – Dussense Boys 1

MEER DAN VERDIENDE REMISE DUSSENSE BOYS. Bij de tegenstander van afgelopen zondag, het Geertruidenbergse Right ‘Oh, is het de Boys de afgelopen jaren maar zelden gelukt een goed resultaat neer te zetten. Vooraf had iedereen dan ook zijn handtekening onder een gelijkspel willen zetten. Achteraf bezien gebeurde dit ook. Maar als er al één ploeg recht op de overwinning had, waren dat de bezoekers uit Dussen wel.

Niet dat men voetballend zoveel beter was, maar de tomeloze inzet waarmee de Bergenaren werden bestreden had een beter lot verdiend. De Boys kwamen na zo’n 20 minuten nog wel op achterstand, doordat men achterin meer op de bal dan op de tegenstander lette en de linksbuiten ongehinderd kon inschieten. Even daarvoor had Bart de Rade een doelpunt op het vlagsignaal van de Bergse grensrechter afgekeurd zien worden.

Ondanks deze tegenvaller gingen de Dussenaren niet bij de pakken neerzitten en energiek ging men de strijd aan om nog voor de pauze de stand gelijk te trekken. Enkele minuten voor de rust lukte dat de deze middag weer in goeden doen zijnde Bart de Rade uitstekend. Op de 1-1 tussenstand viel derhalve dan ook niets op af te dingen.

Veel supporters van beide teams misten, doordat men te laat uit de kantine kwam, de solo van André Segeren, die vanaf de aftrap een aantal Right ‘Oh-spelers zijn hielen liet zien en vervolgens met zijn rechterchocoladebeen de doelman verraste en daarmee een 1-2 voorsprong op het scorebord liet aantekenen.

Lange tijd zag het er naar uit dat de bezoekers de punten mee naar Dussen zouden nemen. Een kwartier voor tijd echter negeerde de scheidsrechter het vlagsignaal van de Dussense grensrechter en volgens velen in buitenspelpositie scoorde Right ‘Oh de gelijkmaker. In deze stand kwam geen wijziging meer. Het vertoonde spel, maar met name de inzet en gedrevenheid van de Dussenaren, geeft voldoende vertrouwen voor de lastige laatste klus voor de winterstop volgende week tegen Blauw Wit ’81.