Sign In

Remember Me

2017 – 2018 Dussense Boys 1 – RKTVC 1 (Beker)

2017-2018 DUSSENSE BOYS VERLIEST THUIS VAN STERKER RKTVC
Dussense Boys heeft thuis een nederlaag geleden voor de beker tegen het Tielse RKTVC. Over het algemeen was de eindstand verdiend.

Vooraf werd 1 minuut stilte gehouden voor het overleden oud-bestuurslid Jan Akkerman.
De eerste paar minuten waren aftasten, maar RKTVC nam al snel de overhand. De eerste aanval was gelijk gevaarlijk, waar de keepende Lars Stevens de bal nog net uit de goal tikte. RKTVC bleef gevaarlijk en creëerde ook een hoop mogelijkheden, waaronder een bal die net voorlangs ging en een bal die net overging. Dussen had het moeilijk en pas op na 25 minuten spelen kwam het tot een fatsoenlijke aanval, die recht op de keeper afkwam. Uit het niets kwam Dussen op 1-0 door Andre Segeren, die zich vrijspeelde van de tegenstander en binnenkant rechts inschoot. Daarna leek Dussen wakker en ging het veel beter spelen, al was RKTVC tot 2 keer toe dicht bij de gelijkmaker. Dussen kreeg behoorlijke kansen, 2 ballen op de lat, maar de spits van RKTVC miste ook voor open doel. Na een aantrekkelijke eerst helft was de ruststand 1 – 0.

Ruststand 1 – 0.

Na rust besloot de Tielenaren het anders aan te pakken en kwamen zeer sterk uit de startblokken. De eerste de beste aanval was gelijk raak: 1-1. Daarna was Dussen de kluts kwijt en stoomde RKTVC door. De 1 – 2 was een fraaie stiftje over Lars Stevens, die toch een goede wedstrijd keepte, en uit een vlijmscherpe counter werd het 1-3. RKTVC was eigenlijk buiten de laatste 20 minuten van de eerste helft om de baas op het veld en had er meer kunnen maken.  Dussen probeerde het nog wel, maar de 2-3 van Hugo van de Stelt kwam te laat en eigenlijk was op de nederlaag niets af te dingen.

Eindstand:

2  –  3

1 –  0  Andre Segeren
1  – 1
1  – 2
1  – 3
2 –  3  Hugo vd Stelt

Leave a Reply