Sign In

Remember Me

2018-2019 Dussense Boys 1 – Be Ready 1

Kletsnatte Derby eindigt in zege voor de bezoekers

Dussense Boys heeft in de thuiswedstrijd tegen de aartsrivaal Be Ready geen resultaat kunnen halen. Op een kletsnatte zondag was de bezoekende ploeg met 2 – 3 te sterk. Al met al was de zege wel verdiend, zeker op basis van de tweede helft.

Toen de programmering voor het nieuwe seizoen bekend werd, stond de eerste wedstrijd al direct de derby op het programma. Aan de ene kant is het jammer, want op deze derby komen altijd vele bezoekers op af, en de spelers en supporters kijken hier het hele jaar naar uit, en dan is de wedstrijd wel heel snel. Het meest tegenvallende deze middag was echter het weer: Het regende de hele dag flink, waardoor deze derby veel minder ogenschijnlijk veel minder toeschouwers bracht dan normaal. Na het jaarlijkse vuurwerk kon de wedstrijd de eerste 20 minuten niet echt loskomen. Wel veel strijd, maar aan goed voetbal was nauwelijks te zien. Wel kreeg Hank de eerste kans: Een hard schot knalde op de lat. Na de 0 – 1 ontbrandde het duel uiteindelijk: Een corner van de Hankenaren vloog er direct in: 0 – 1. Dussen was van slag, maar krabbelde wel weer op. Uit een fout in de Hankse verdediging kon Andre Segeren de bal oppikken en dribbelde naar het doel toe, maar de Hankse goalie kwam goed uit en maakte het doel klein,waardoor deze de bal niet over de doelman heen kon tillen. Daarna kwamen de Hankenaren weer: Uit een aanval aan de rechterkant kwam een gevaarlijke voorzet, die door Dussen maar net verdedigd kon worden. In een fase waaring Hank de bovenliggende partij was, sloeg Dussen uit een counter hard toe: Harry Sassen rushte over de linkerkant van het veld en schoot hard tegen de keeper , die doordat de bal glad was door de regen, het doel in rolde: 1 – 1.

Ruststand: 1 – 1.

Na ruststand leek Dussen direct de aanval op te zoeken, maar Andre Segeren werd afgevlagd wegens buitenspel. Het verval met de eerste helft was echter groot: Dussen kwam in de eerste helft nog tot een paar mogelijkheden, in de tweede helft ging er veel dingen verkeerd bij de thuisploeg. Dussen bleef namelijk achter de bal staan, waardoor Be Ready makkelijker kon voetballen en er steeds meer gevaar kwam op het Dussense doel. Be Ready begon dus uitstekend aan de tweede helft en werd beloond met een tweede treffer: Aan de rechterkant van het veld werd een hoge voorzet  weggeslagen door Wesley van Biesen, die deze echter in de voeten van een Hankse spits kwam, en uiteindelijk afgerond werd: 1 – 2. Dussen was het hierna echt kwijt, en Be Ready bleef de baas de tweede helft. Totaal uit het niets kwam echter de gelijkmaker, door Andre Segeren die de bal uiteindelijk hard het doel injaagde, de bal belandde keihard onderkant lat het doel in: 2 –  2.  Dit leverde uiteindelijk voor Dussen echter niet de spirit om vooruit te voetballen. Be Ready bleef ook na de gelijkmaker de baas en kon wederom op voorsprong komen door in het strafschopgebied de spits van Hank gehaakt werd. Deze strafschop werd echter niet benut; Wesley van Biesen ranselde de bal via de bovenkant van de lat uit het doel. Hierdoor had Dussen nog lang uitzicht op een punt. In de slotfase kreeg Be Ready echter wederom een penalty: deze werd uiteindelijk wel binnengewerkt. Dit was ook het laatste wapenfeit van de wedstrijd, die toch uiteindelijk wel vermakelijk was in moeilijke weersomstandigheden werd er genoeg strijd geleverd. Het was wel een terechte overwinning voor de bezoekers.

Eindstand: 2 –  3.

Scoreverloop:

0  –  1
1  –  1 Harry Sassen
1 –   2
2  –  2 Andre Segeren
2  –  3 (penalty)

Bijzonderheden:
Rode kaart trainer Be Ready.

Leave a Reply