Sign In

Remember Me

2018-2019 Dussense Boys 1 – VCW 1

Derde thuisnederlaag in competitie voor Dussense Boys

Dussense Boys heeft ook de derde thuiswedstrijd (competitie) niet kunnen winnen. In een  matige wedstrijd was VCW te sterk: 0 – 3. VCW was no zozeer sterk, wel was het heel efficient met de kansen die het kreeg, terwijl Dussense Boys zeker de tweede helft alles aan deed om tot scoren te komen.

Dussen begon ook redelijk, met veel balbezit en wilde ook voorwaarts naar het doel, terwijl VCW Dussen het spel liet maken en ver inzakte. De eerste echte mogelijkheid kwam er na 1 kwartier, waarbij een voorzet van Dussen niemand was. Uit een van de zeldzame keren dat VCW op de helft van de thuisploeg was, scoorde het ook gelijk: Van Biesen liet los uit een zwabberschot waardoor de spits binnen kon tikken. Dit was een domper, maar Dussen was nog steeds de betere ploeg en probeerde verzorgd te voetballen. Het kwam echter moeilijk tot grote kansen. VCW liet heel weinig zien, maar als het kwam, was het eigenlijk gelijk een doelpunt. Uit een inviduele actie(counter) was VCW vlijmscherp en zorgde voor een 0 – 2 tussenstand.  VCW had daarentegen mazzel dat een uittrap tegen een rug van een Dussense speler niet het doel inging. Dussen kreeg ook nog een vrije trap in de eerste helft, een lastige bal voor de keepers, maar deze hield het doel schoon.

Ruststand: 0 – 2.

Na rust was het veelal hetzelfde spelbeeld: Dussen viel aan, terwijl VCW verdedigend het aardig voor elkaar had. Dussen had wel geluk dat het vastgrijpen van een tegenstander niet met een gele kaart bestraft werdt. Dussen kreeg daarna een grote mogelijkheid op de aansluitingstreffer, deze belandde echter onderkant lat het het veld weer in. Dussen had geen geluk, want bij een corner kon een Dussense speler uithalen, echter ging de bal voorlangs. Uit een spaarzaam moment van VCW was het wederom raak: Counter werd keihard afgestraft : 0 – 3. Harde cijfers, maar het laat zien dat Dussen gewoon wisselvallig presteerd tot nu toe dit seizoen: Thuiswedstrijden zijn dit seizoen een probleem, uit de 2 uitwedstrijden is tot nu toe de volle pond binnengehaald, waaronder tegen DIA.

Eindstand: 0  – 3.

Scoreverloop:

0  –  1

0  –  2

0  –  3

Leave a Reply