Sign In

Remember Me

2018-2019 Dussense Boys 1 – RFC 1

Zondagsschot levert Dussense Boys een punt op

Dussense Boys heeft eindelijk weer eens een succesje weten te boeken. Het werd weliswaar geen overwinning, maar met dit gelukkige punt mocht de thuisploeg tevreden zijn. Het werd 2- 2.

Dussense Boys begon scherp aan het duel en gelijk naar voren, waardoor Dussen een dot van een kans kreeg:  een diepe bal kwam aan bij de spits, maar de keeper verkleinde zodanig het doel, dat de speling te smal was. Daarna kreeg ook RFC een enorme mogelijkheid: Uit een zeer snelle counter kon de spits vrij voor de keeper uithalen, maar mikte,gelukkig voor Dussen, naast. Dussen kwam daarna op mooie wijze op voorsprong: Andre Segeren begon een actie en dribbelde naar het doel, de keeper kwam uit, maar Segeren zag dat, en lobte de bal prachtig over de doelman het doel in: 1 –  0. Dit was een enorme opsteker voor de thuisploeg, dat in 2019 tot nog toe maar 1 schamel puntje bij elkaar wist te sprokkelen. Al moest gezegd worden dat over de lange linie RFC toch de betere voetballers had, echter lieten deze in de 1ste helft veel te weinig zien. Toch kreeg de Raamdsonksveerse ploeg nog voor rust een enorme mogelijkheid: een hoge bal werd nog net door Bob Leemans van de lijn gehaald, waardoor de rust gehaald werd met een 1 – 0 voorsprong.

Ruststand: 1  –  0

Na rust leek Dussen in eerste instantie door te drukken, maar dat ging al snel over, en RFC nam steeds meer de overhand en werd ook dreigender en dreigender. Dit leverde een penalty op voor de bezoekers: Van Biesen tikte de spits aan. De strafschop werd moeizaam binnenkant paal binnengeschoten: 1 – 1. Ook hierna bleef RFC de betere ploeg en kwam het dan ook verdiend op voorsprong: 1  –  2 uit een afvallende bal.  Dussen had in de tweede helft niets te vertellen, en mazzelde bij een vrije kopkans dat een kopbal de bal op de grond zo opstuitte dat deze tegen de lat belandde. Daarna werd nog een bal van de lijn gehaald in de Dussense doelmond, waarna Dussen genoegen moest leken te nemen met een kleine nederlaag. Lars Stevens wilde daar echter niets van weten en met een prachtige hoge, en met hulp van de wind, waaide de bal in het Raamdonskveerse doel, waardoor Dussen eens een keer mazzel had en er een resultaat wist uit te slepen: 2  –  2.

 

Scoreverloop:
1  –  0 Andre Segeren
1  –  1
1  –  2
2  –  2 Lars Stevens

Leave a Reply