Sign In

Remember Me

2018-2019 Dussense Boys 1 – Terheijden 1

Dussense Boys verspeelt ruime voorsprong tegen Terheijden

Dussense Boys heeft ook de tweede thuiswedstrijd van 2019 niet kunnen winnen. In een rommelige wedstrijd werd een ruime voorsprong weggegeven: 3 – 3. Uiteindelijk mag Dussen nog blij zijn met een punt, aangezien Terheijden in de absolute slotfase er nog met de winst vandoor had kunnen gaan.

Dussen begon eens een keer sterk aan de wedstrijd, met een bal die net voorlangs ging. Daarna kwam Dussen alsnog op een 1 – 0 voorsprong door Joeri van Heel, die knap met een hakje de keeper van Terheijden verschalkte. Dussen zette door, uit een counter ging Harry Sassen op de keeper speelde hem doordat de keeper struikelde, maar Sassen had te veel moeit om zelf op de been te blijven. Toch werd het even later 2 – 0 wederom door van Heel.  Een gevaarlijke hakbal kwam tegen de keeper aan en uit een vrije trap maakte Frank de Wit de 3 – 0. Een comfortabele voorsprong , zo leek het. Want Dussen heeft een verleden met het verspelen van een ruime voorsprong.

Ruststand: 3 – 0.

Na rust werd het allemaal minder, ging Dussen steeds verder achteruitlopen en de warrige fluitende scheidsrechter hielp het er allemaal niet beter op. Een eerste waarschuwing werd gegeven door Terheijden met een bal die net van de lijn werd gehaald door een speler van Dussen. Het hielp niet: Terheijden kwam terug tot 3 – 1, door een mooi wippertje, al zou het veel weghebben van een buitenspelgoal, maar de goal werd goedgekeurd. Zou het dan toch weer foutgaan, vroegen de Dussense supporters zich af? Het antwoord kwam al weer snel: Uit een counter kwam Terheijden weer helemaal terug in de wedstrijd: 3 – 2. Op de 1 of andere manier weet Dussen niet wat het na rust met een ruime voorsprong moet doen. Dussen kreeg daarna wel een penalty, door vasthouden op de rand van het strafschopgebied, maar Bob Leemans schoot de bal recht door het midden, waardoor de keeper de bal eigenlijk eenvoudig kon keren. Dussen had daarna nog een penalty moeten hebben, maar de scheidsrechter wilde er niet aan. Even later ging het toch weer mis: uit een volley werd het 3 – 3. Dussen ontsnapte in de absolute slotfase aan een nederlaag doordat een schot onderkant lat het terug in het veld stuiterde, waardoor Dussen gelukkig 1 punt overhield aan deze wedstrijd.

Eindstand: 3 –  3

Scoreverloop:
1 – 0 Joeri van Heel
2  – 0 Joeri van Heel
3 –  0 Frank de Wit
3  –  1
3  –  2
3  –  3

Leave a Reply