Sign In

Remember Me

Noordhoek 1 – Dussense Boys 1

DUSSENSE BOYS IN SLOTMINUUT ONDERUIT

De scheidsrechter liet voor de vorm nog wel aftrappen. Maar officiële speeltijd en extra tijd zaten erop toen een speler van Noordhoek, na een wat ongelukkige klutsbal de bal achter keeper Marrien van den Heuvel deponeerde en daarmee de 2-1 eindstand op het denkbeeldige scorebord zette.

En het begon nog wel zo goed voor de bezoekers uit Dussen. Halverwege de eerste helft had, na een uitstekende aanval, Jeremy Moonen Dussense Boys op voorsprong gezet, nadat hij even eerder een inzet door de paal gekeerd zag worden. Er was dan in het eerste part dan ook geen vuiltje aan de lucht voor de Dussenaren. Noordhoek kwam in het stuk nauwelijks voor en kwam amper over de middenlijn. Er werd door de mannen van trainer Jerôme Ceton een alleszins goede eerste gedeelte afgewerkt, zij het dat dit onvoldoende in de score tot uiting kwam, terwijl er toch volop mogelijkheden waren om voor de pauze de zaak al op slot te gooien.

Maar de 2e helft was compleet omgedraaid. Toen zette Noordhoek de Dussenaren vast en kwamen zij nauwelijks nog tot een aanvaardbare aanval. Al had de inzet van Martin Blom bij een 1-1 stand een beter lot verdiend. Halverwege de 2e helft was de thuisclub namelijk op gelijke hoogte gekomen, toen een zondagsschot van zo’n 30 meter onhoudbaar voor keeper van den Heuvel precies in de kruising viel. Aan laatstgenoemde was het overigens te danken dat de gastheren niet eerder scoorden en ook na de 1-1 waren er nog enkele goede kansen voor Noordhoek. Op het moment dat iedereen zich al met een gelijkspel had verzoend, viel zoals gezegd in de slotseconden alsnog de voor Dussen teleurstellende beslissing.

En wie het weet waardoor het komt dat men de laatste tijd geen goed vervolg kan geven aan een over het algemeen goede eerste part, mag het zeggen. Het gemis van een viertal basisspelers, waardoor met name in de verdediging geïmproviseerd moest worden, waarbij de tot dan toe solide opererende Bart van Dongen in de rust ook nog eens geblesseerd achter bleef zou een rol kunnen spelen. Al moet gezegd dat de in de basis gestarte 2e elftalspelers hun werk naar behoren deden en Jordy van den Oudenrijn zelfs tot de beteren behoorde.

Kortom komend weekend tegen Be Ready zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden. Ongetwijfeld zal dat tijdens de 3e helft op de klanken van Disco Flashpoint zeker gebeuren.