Sign In

Remember Me

KNVB Wedstrijdzaken-app

Wedstrijdzaken 100% digitaal!

Beste leiders en scheidsrechters van s.v. Dussense Boys,
Vanaf dit weekend gaan we gebruikmaken van het mobiel digitaal wedstrijdformulier (kortweg mDWF). Het invullen van het wedstrijdformulier zal dan uitsluitend met de Wedstrijdzaken-app gaan. Tegelijkertijd stappen we dan over van de plastic spelerspassen naar de digitale spelerspassen. Zowel het wedstrijdformulier als de spelerspassen zijn onderdeel van de Wedstrijdzaken-app van de KNVB.

Wat kun je met de Wedstrijdzaken-app?
Met de app leg je het volledige wedstrijdformulier van jouw voetbalwedstrijd digitaal vast op je mobiele telefoon. Van spelersopgaaf tot wissels en van tuchtzaken tot het invoeren van de eindstand. Alles wat voorheen op papier of op de pc wed ingevuld, kun je nu in de app invoeren. Het je akkoord gegeven op het wedstrijdformulier, dan wordt het formulier automatisch doorgestuurd naar de KNVB.

Wat te doen als trainer (teammanager) en scheidsrechter (official)?

Download de KNVb Wedstrijdzaken-app (in de Appstore of Playstore), registreer en activeer je account. Gebruik voor de registratie het e-mailadres waarmee je in Sportlink geregistreerd staat. Mocht in Sportlink geen emailadres aanwezig zijn neem dan contact op met de secretaris (John Verhoeven, j.verhoeven@dussenseboys.nl). Tot slot moet je in sportlink geregistreerd staan als ‘bondslid’ om gebruik te kunnen maken van de KNVB Wedstrijdzaken-app.

Leider/teammanager

Wat betekent de Wedstrijdzaken-app voor e trainer (lees teammanager)?
Zoals gebruikelijk, worden de teamindelingen (de zogenoemde bondsteams) vastegelegd in Sportlink. Hier verandert dus niets. De spelersopgaaf wordt vervolgens standaard in de KNVB wedstrijdzaken-app overgenomen vanuit de teamindeling in Sportlink.
De functie van “teammanager” kan je via Sportlink toekennen aan de gewenste persoon. Met de Wedstrijdzaken-app is het vervolgens mogelijk om wijzigingen door te voeren in de spelersopgaaf gericht op de situatie van de huidige wedstrijd. Daarbij kan je denken aan het aanpassen van de standaardfunctie (verdidiger/aanvaller), het aanpassen van de status (basis/wissel/fit/geblesseerd), het aanpassen van rugnummers of bezwaar maken bij een wedstrijd. Verder kan je push-berichten ontvangen van wijzigingen in je programma of het wedstrijdformulier.

Informatie leider/teammanager

Klik op de volgende link om een pdf bestand te downloaden:

Handleiding mDWF – voor de Leider/teammanager

Extra Instructie – Leiders- (document van vv TSC)

Instructiefilm KNVB voor leider en teammanagers:


 Scheidsrechter

Wat betekent de Wedstrijdzaken-app voor de scheidsrechter (lees official)?
Als scheidsrechter kan je in de KNVB Wedstrijdzaken-app zien bij welke wedstrijden je bent aangesteld. Op de wedstrijddag hanteert de scheidsrechter de Wedstrijdzaken-apk voor het controleren van de “spelerspassen” (de ingevoerde spelersopgaaf van beide teams), voor registratie na afloop van de wedstrijd (toegekende kaarten, uitgevoerde wissels, invullen eindstand) of voor het afgelasten/staken van een wedstrijd. ook de scheidsrechter kan push-berichten ontvangen van wijzigingen in het programma of in het wedstrijdformulier.

Informatie scheidsrechter

Klik op de volgende link om een pdf bestand te downloaden:

Handleiding-mDWF- voor de Scheidsrechters

Extra Instructie – Scheidsrechters (document van vv TSC)

Instructiefilm KNVB voor scheidsrechters:

Spelerspas controle

Wedstrijdverloop