Sign In

Remember Me

Competitie 2014-2015

Nog voordat er een bal getrapt werd, was er volop bedrijvigheid op het sportpark van Dussense Boys omdat de filmcrew van de Nederlandse film Michiel de Ruyter het clubgebouw van de Boys als uitvalsbasis koos tijdens de opnames van enkele scènes waarbij Kasteel Dussen als woonoord fungeerde voor Prins Willem III van Oranje, de latere stadhouder Willem III.

Onder leiding van de nieuwe trainer Jozé van der Ven werd ondanks het verlies van topscoorder Rob van Os – aan v.v. Good-Luck – en een langdurige knieblessure van steunpilaar Bob Leemans toch vol goede moed aan het nieuwe seizoen begonnen. Helaas werden tot aan de winterstop nauwelijks punten behaald en was de laatste stek hun deel. Na de winterpauze vonden er wat omzettingen plaats met onder meer Marrien van den Heuvel weer op doel en later keerde ook Bob Leemans weer terug in het elftal. De resultaten verbeterden aanzienlijk, men vond weer aansluiting bij nummer 13 en 12 van de ranglijst. Koploper Dia werd in Dussen op een nederlaag getrakteerd en de streekrivalen Be Ready en Right Oh werden op eigen terrein ‘in ’t pak’ gedaan. Uiteindelijk was het toch niet genoeg om de onderste plaats te verlaten en degradeerde het eerste elftal rechtstreeks naar de vijfde klasse. Het team onderging nog een extra aderlating vanwege het vertrek van leider Arie Schouten.

Met het tweede – en derde elftal was het al niet veel beter gesteld. Zowel de reserves als het derde team werden voorlaatst. Gelukkig dat onze vrouwen de sportieve eer nog een beetje hoog hielden met een vijfde plaats in de eindrangschikking met maar liefst 79 doelpunten vóór, waarvan de meesten gescoord werden door trefzekere Chanel. Het 35+ voetbal deed z’n intrede en ons team werd notabene meteen kampioen. Al resulteerde de wijze waarop wel tot enige kritische kanttekeningen in De Voorzet door scheidsrechtercoördinator Bart Weel. Daarnaast wonnen de veteranen de André Heijmans wisseltrofee bij Be-Ready, dit na een monsterzege van 2-7.

De jeugdafdeling maakte een voortreffelijk seizoen door. De B junioren werden derde in de competitie maar wonnen tevens de KNVB-bekerfinale tegen Alblasserdam B2. Bovendien debuteerden enkele spelers zo af en toe in de hoofdmacht van Dussense Boys om de sfeer te proeven en het niveau te ervaren. De C junioren werden eveneens derde in de eindrangschikking en de D junioren smaakten zelfs het zoet van een kampioenschap, wat natuurlijk uitbundig gevierd werd. De E pupillen werden fraai tweede en bij de F jeugd mocht de F2 eveneens de kampioensvlag hijsen. Al met al een bijzonder geslaagd seizoen voor onze jeugdafdeling.

Niettemin de wat mindere resultaten bij de senioren ging dit niet ten koste van de clubsfeer. De ambiance bleef uitstekend en de gebruikelijke clubactiviteiten waren zeer succesvol. De eerste contactavond voor de clubsponsors werd drukbezocht en is alleszins voor herhaling vatbaar. Met de Rabobank werd een lucratief sponsorcontract afgesloten ter ondersteuning van diverse activiteiten van de jeugdafdeling. Het nieuwe bestuur heeft zich tijdens zijn eerste seizoen kranig geweerd en dat biedt perspectief voor de toekomst.

Terwijl de kern van het dorp in het voorjaar van 2015 behoorlijk op de schop ligt vanwege werkzaamheden aan het nieuwe centrum en Molenkade en de voorbereidingen voor de bouw van een nieuwe Brede School met MultiFunctioneel Centrum, dient ook aan de selectie van Dussense Boys enig onderhoud gepleegd te worden. Onze Nieuwendijkse gastarbeiders keren terug naar Altena en het eerste team ontbeert een sluitpost. Werk aan de winkel dus voor de Technische Commissie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Reply