Sign In

Remember Me

Dussense Boys B1 wint KNVB beker!

In Lexmond wist de B1 van Dussense Boys vandaag de KNVB beker te veroveren. In het eerste gedeelte van de wedstrijd was er maar één ploeg structureel gevaarlijk. Dussense Boys had echter moeite om de openingstreffer op het scorebord te zetten.  Een oude voetbalwet werd dan ook opnieuw bestaansrecht toegekend gezien Alblasserdam de eerste tegenaanval direct wist te verzilveren.

Onze jongens bleven echter verzorgd voetbal op de mat leggen. Dussense Boys kwam er een aantal keren gevaarlijk uit. Het leek soms dan ook een kwestie van tijd voor de gelijkmaker een feit zou worden. De spelers van Alblasserdam moeten dit gemerkt hebben. Het getoonde spel van Alblasserdam werd namelijk harder en soms ook onbesuisder. Alblasserdam kon echter de poorten niet gesloten houden. Het harde werken van onze B1 betaalde zich na lang wachten toch uit in de felbegeerde gelijkmaker!!
Alblasserdam zag dus hun voorsprong verdwijnen, en het had er alle schijn van dat men met de getoonde “sportiviteit” hetzelfde van plan was. Het duurde van ook niet lang voor de sterk fluitende scheidsrechter kaarten moest gaan uitdelen. Alblasserdam viel in de prijzen met een handjevol gele en maar liefst twee rode kaarten.

In de tussentijd ging Dussense Boys door met wat het heel het jaar al doet, namelijk scoren. De zwaarbevochten gelijkmaker leek bevrijdend te werken voor onze jongens. Binnen een mum van tijd stond de teller namelijk op 1-4. Alblasserdam kon in ondertal geen vuist meer maken. Het werd dus een kwestie van wachten op het laatste fluitsignaal. Dit wat uiteindelijk enthousiast ontvangen werd door zowel de spelers, technische staf als de meegereisde supporters langs de lijn!

Al met al een top prestatie van een mooi elftal en een sterke technische staf.

Proficiat!

IMG-20150606-WA0005

Leave a Reply