Sign In

Remember Me

Dussense Boys 1 – S.V.C. 1

OPNIEUW FIKSE TIK DUSSENSE BOYS

Na de 7-2 nederlaag vorige week in Dordrecht tegen Dubbeldam, verwachtte iedereen afgelopen zondag een tot op het bot gemotiveerd Dussen tussen de lijnen om dat vuiltje recht te zetten. Maar helaas voor alles wat de Boys een warm hart toedraagt: daar kwam het niet van. Integendeel het jeugdige en met bewonderenswaardige inzet strijdende SVC uit Standaarbuiten ging uiteindelijk met een verdiende 1-4 terug naar het Westbrabantse.

Van meet af aan verloren de Dussenaren hun duels, was de passing onzuiver en konden de bezoekers al voor het nuttigen van de thee tot 0-2 uitlopen. Het was aan doelman Marrien van den Heuvel te danken dat de thuisploeg in de wedstrijd bleef. Zo’n tien minuten voor rust keerde hij namelijk een toegekende strafschop, die door de arbiter van dienst terecht werd toegekend na een overtreding op één der SVC-voorwaartsen.

Na de hervatting kwam er zowaar wat meer strijdlust in de Dussense gelederen. En al snel was het Jeroen Landman die een voorzet van rechts, over de niet al te lange goalie van SVC in de verre hoek wist te deponeren. De Boys drongen aan, SVC trok zich massaal terug en de gelijkmaker hing toch wel in de lucht. Maar toen na 25 minuten de bezoekers al counterend de 1-3 op het scorebord lieten verschijnen, was daarmee het Dussense verzet ook meteen gebroken. Vijf minuten later lag de 1-4 zelfs in de touwen en was het duidelijk dat de punten mee naar Standaarbuiten zouden gaan.

Beide teams eindigden de wedstrijd met tien man. Vijf minuten voor tijd kon Mark Smit na een charge op z’n tegenstander inrukken en enkele minuten later ontving een SVC-er z’n tweede gele prent. Al met al een verdiende overwinning voor de bezoekers derhalve en volgende week zullen de Boys alles op alles moeten zetten om tegen één van de titelkandidaten, het Teteringse DIA, een beter resultaat neer te zetten.

UITSLAGEN ZONDAG 29 SEPTEMBER 2013:
Dussense Boys – SVC 1 – 4
DVVC – Dubbeldam 0 – 11
Raamsdonk – Beek Vooruit 0 – 3
Irene ’58 – OMC 4 – 5
Be Ready – Blauw Wit ’81 1 – 3
Noordhoek – Right ‘Oh 0 – 3
DIA – DSE 3 – 1

PROGRAMMA ZONDAG 6 OKTOBER 2013:
Dussense Boys – DIA
SVC – DVVC
Dubbeldam – Raamsdonk
Beek Vooruit – Irene ‘58
OMC – Be Ready
Blauw Wit ’81 – Noordhoek
Right ‘Oh – DSE

STAND 4E KLASSE C:
1. Dubbeldam 4 – 12
2. DIA 4 – 9
3. Blauw Wit ’81 4 – 9
4. OMC 4 – 9
5. Right ‘Oh 4 – 9
6. Beek Vooruit 4 – 6
7. Irene ’58 4 – 6
8. SVC 4 – 6
9. Dussense Boys 4 – 6
10. DSE 4 – 5
11. Be Ready 4 – 4
12. Noordhoek 4 – 1
13. Raamsdonk 4 – 0
14. DVVC 4 – 0