Sign In

Remember Me

Be Ready 1 – Dussense Boys 1

De oudste derby van het Land van Heusden en Altena, stond dit keer ook in het teken van een kennismaking van het compleet nieuwe bestuur van Dussense Boys met het bestuur van Be Ready. Cadeautjes werden er deze middag echter niet uitgedeeld.

Op de overwinning van de Be Ready viel niets af te dingen. Dussense Boys bleef op wilskracht een uur lang in het spoor  van de heel gemakkelijk combinerende Hankenaren. Marrien van de Heuvel redde in de beginfase nog knap met de voet bij een schuiver van Mike van de Westen. Maar na een half uur ging de bal op de stip, nadat Werner Segeren de bal met de hand beroerd had binnen de zestien. Keeper Marrien leek de strafschop van Ronald Wijnands nog te stoppen, maar zag de bal via zijn arm alsnog in het doel verdwijnen. Pal voor rust kon André Segeren echter de gelijkmaker aantekenen, een geweldige opsteker voor de ploeg uit Dussen.

Na rust was het opnieuw Be Ready dat de wedstrijd dicteerde en Mike van de Westen scoorde 2-1 uit een assist van Stephan Huijsman. Dussense Boys moest nogal eens aan de noodrem trekken, wat een aantal gele kaarten opleverde. Bart van Dongen en Kevin Roovers mochten zelfs van geluk spreken dat een tweede gele kaart achterwege bleef. Een kwartier na de 2-1 scoorde Jeffrey Littel de 3-1 voor Be Ready en was de strijd gestreden.

Volgende week wacht Dussen het cruciale duel tegen Noordhoek. Dan zullen er punten gepakt moeten worden, anders komt het degradatiespook wel heel nadrukkelijk om de hoek kijken.

Bron: Wedstrijdverslag in AD Rivierenland, 7-4-2014, door Wour Pluijmert.