Sign In

Remember Me

Dussense Boys 2 – Internos 7

Tweede bevangen door de lentezon. Dat kunnen we gerust stellen gezien de povere prestatie die het anders zo energieke elftal ons zondag voortoverde. Met Dennis van Strien op doel waren we er langs de kant eens goed voor gaan staan. Maar het elftal van coach Bastiaan oogde loom, niet geïnspireerd en niet geconcentreerd.

Gelukkig maakte doelman Dennis hierop een uitzondering, want tot drie keer toe verscheen een speler van Internos vogeltje vrij voor hem. Maar gelukkig wist Dennis steeds tijdig het gevaar te bezweren. Aan de andere kant kreeg met name de anders zo kwieke Jordi van de Oudenrijn de ene na de andere kans, die hij allemaal on zeep wist te helpen.

Naast Dennis was ook Koen Verhoeven een van de uitzonderingen die de regel bevestigde. En laat het nou juist Koen zijn die pal voor rust op de rand van zestien een vrije schietkans kreeg. Hij bedacht zich geen moment en mikte het leder keurig en onhoudbaar in de rechterbovenhoek; 1-0 ruststand.

We hoopten op een beter Dussen na rust. Coach Bas had enkele wijzigingen doorgevoerd, maar veel baatte het niet. Dussen bleef kansen missen en door de 1-0 stand kreeg Internos hoop op een beter eindresultaat. Het spel werd onvriendelijker en vooral van Internoszijde kreeg de overigens uitstekend leidende scheidsrechter Leon van der Stelt de nodige verwensingen naar het hoofd geslingerd.

Dussen moest alle zeilen bijzetten om de nul te houden, waarbij doelman Dennis zich opnieuw bewees deze middag. En Koen dus, die op een zeker moment van achteruit weer eens een rush inzette en opstoomde naar het doel van de tegenstander. Hij besloot met een daverend schot dat de keeper slechts met de grootste moeite tot hoekschop kon verwerken.

Jordi kwam nog een keer vrij voor de goaly van Internos maar opnieuw stond zijn vizier niet scherp. Coach Bas besloot hem uit zijn lijden te verlossen en bracht Wesley opnieuw in. Het zette geen zoden aan de dijk. Het eindsignaal van de scheidsrechter kwam als een bevrijding. Drie punten in de tas, maar vraag niet hoe. Misschien van de week toch maar eens een peptalk houden…..