Sign In

Remember Me

S.V.C. 1 – Dussense Boys 1

PAK SLAAG DUSSENSE BOYS Tot de 40ste minuut was er eigenlijk weinig aan de hand voor de Boys afgelopen zondag in hun uitwedstrijd bij SVC in Standaarbuiten. Al waren er in de personele bezetting wel de nodige aanpassingen noodzakelijk. Vlak voor de wedstrijd had Bart van Dongen zich  aangesloten bij de geblesseerden: André Segeren, Gidion van Dijk en Rob van Os, waardoor het voor de technische staf al met al een behoorlijke puzzel werd om alle poppetjes op de juiste plaats te zetten.

Desondanks ontspon zich een gelijkopgaande wedstrijd in het Westbrabantse, alhoewel niet hoogstaand, met de beste kans na een kwartier voor Jeremy Moonen, die vrij voor de keeper en zonder tegenstander in z’n rug geen kans zag om te doelpunten. Hij schoot de bal recht in de handen van de sluitpost van de tegenpartij. Op dat moment liep Moonen al met zijn neus vol met watten. Even tevoren had hij namelijk tijdens een botsing met de voorstopper van SVC een behoorlijke bloedneus opgelopen.

En na 20 minuten liet hij zich dan ook vervangen door David van den Heuvel, naar het zich liet aanzien met een gebroken neus. Maar nogmaals er leek geen vuiltje aan de lucht. Zowel de Boys als de thuisploeg grossierden in balverlies en kansen kwamen er niet. Totdat in de 40ste minuut Wouter Wolthuis dacht de bal terug te spelen op keeper Marrien van den Heuvel, maar tot zijn schrik zag hij er een SVC-er tussenkomen, die dit cadeautje uiteraard gretig uitpakte en de 1-0 aantekende.

Op dat moment zag je al enkele kopjes gaan hangen en toen op slag van rust de achterhoede van de Boys wel heel erg simpel werd uitgespeeld en de thuisclub met een 2-0 voorsprong kon gaan rusten, had niemand meer vertrouwen in een goede afloop voor de Dussenaren. Zeker toen in de eerste minuut na de hervatting de 3-0 al in de touwen lag.

Plichtmatig speelden de bezoekers de wedstrijd uit, terwijl SVC nog 2 maal de bal achter Marrien van den Heuvel wist te deponeren en de Dussenaren met een fikse 5-0 nederlaag de lange thuisreis konden aanvaarden. Gelukkig waren de overige uitslagen in de 4de klasse C niet ongunstig voor de Boys, maar het wordt nu toch wel zaak om weer wat punten te gaan pakken. ’t Is daarom te hopen dat de geblesseerde, dragende spelers van het team van trainer Ceton weer snel kunnen aanhaken, om niet verder in de problemen te komen.

UITSLAGEN 4E KLASSE C ZONDAG 16 FEBRUARI 2014:

SVC                 – Dussense Boys       5 – 0
Beek Vooruit   – Raamsdonk             2 – 0
Blauw Wit ’81 – Be Ready                2 – 1
Right ‘Oh         – Noordhoek             6 – 0
DSE                 – DIA                        2 – 0 (DSE pakt 2e periodetitel)
Dubbeldam      – DVVC                    5 – 0
OMC                – Irene ’58                 1 – 2