Sign In

Remember Me

Dussense Boys Dames 1 – DESK Dames 2

De eerste competitiewedstrijd was thuis tegen DESK.  Beide ploegen wilden in de eerste helft verzorgd voetbal spelen en de toeschouwers kregen dan ook een leuke eerste helft te zien met veel kansen. Dussen kwam op 1-0 door Chanel,  die een speelster van DESK omspeelde en koel binnenschoot. Gelijk daarna werd het alweer gelijk. De spits van DESK kon vrij binnenschieten. Daarna nam DESK de overhand van Dussen over, en was het aanvallend heel gevaarlijk met kansen die er gelukkig niet in gingen. Het was 3x gevaarlijk uit een corner. Uit een tegenstoot kreeg Dussen een vrije trap. Chanel zag de keepster, die niet lang was voor het doel staan en schoot prachtig raak: 2-1. Vlak daarna werd het weer raak voor DESK: 2-2. Dussen had grote moeite om hun aanvallers af te weren. Dussen kwam ook gevaarlijk voor het doel. Eva maakte een mooie actie en schoot beheerst binnen: 3-2. Er viel nog een doelpunt in de leuke eerste helft. Evie kon ook afmaken,waardoor Dussen wat lucht kreeg. Echter , vlak voor rust, kreeg DESK een strafschop na hands in het doelgebied. De spits van DESK schoot hem echter slecht in en Michelle schopte de bal weg. Dit bleek een belangrijk sleutelmoment te zijn in de wedstrijd.

Ruststand 4-2

Na rust begon Dussen sterk en speelde een kwartier lang goed voetbal met verschillende mooie aanvallen. Nadat deze storm ging liggen, viel Dussen en de amusementswaarde van de wedstrijd ver terug. Het spel werd steeds grimmiger tussen beide ploegen en een zeer chaotische tweede helft ontstond, waar weinig aanleiding toe was ten opzichte van de eerste helft. Toch maakte Chanel met wederom een vrije trap een einde aan een bijzonder moeizame tweede helft, waarin slecht voetbal met gezeur afgewisseld werd.

Eindstand: 5-2