Sign In

Remember Me

2017 – 2018 Dussense Boys 1 – RFC 1

DUSSENSE BOYS KNOKT ZICH NAAR PUNT IN MATIG DUEL TEGEN RFC

Dussense Boys heeft op het nippertje de tweede thuisnederlaag in de competitie weten te voorkomen. In een bij vlagen zeer pover duel, waar beide ploegen een matige pot aan de dag legden, bleek de eindstand 2-2 te zijn.

Dussense Boys was aan de bal echt heel slordig. Het kon nauwelijks de bal vasthouden en als het al deed, was het al snel kwijt. Ook RFC speelde niet goed, maar was iets beter dan de thuisploeg. Harry Sassen kreeg de eerste mogelijkheid, maar schoot net voorlangs. Daarna kreeg RFC een dot van een mogelijkheid om de eerste goal te maken, maar deze maaide net over de bal. Uit een Veerse aanval moest Wesley van Biesen komen, maar liet de bal los en Werner Segeren schoffelde liggend de spits onderuit: penalty. De keeper van RFC scheen alle strafschoppen van de uitploeg te nemen, en schoot onverbiddelijk de 0 – 1 binnen.  Daarna kreeg RFC weer een penalty, ook deze was terecht. Werner Segeren kreeg geel hiervoor. De keeper schoot ook deze penalty binnen: 0 – 2. Dussen kwam totaal niet zijn eigen spel, ook niet doordat er teveel met randzaken bezig gehouden werd.

Ruststand: 0 – 2.

Na rust bleef het hetzelfde spel voortduren: Beide ploegen speelden armoedig voetbal en vooral de thuisploeg liet zich teveel meeslepen met beslissingen die voor Dussen nadelig waren. Hierdoor vergat het te voetballen. Uit een gemene overtreding raakte Harry Sassen zwaar geblesseerd, hierdoor ontstond ook weer opwinding. Werner Segeren kreeg direct rood,  doordat deze de bal te ver voor zich uitspeelde en uiteindelijk een speler van RFC raakte. Aan het einde van deze tumultueuze wedstrijd, waarbij RFC leek de winnaar te worden, kreeg Jody Jansen toch een ideale gelegenheid om de 2-2 te maken en deze viel ook binnen. Beide ploegen speelden te zwak om aanspraak te maken op de zege en eigenlijk was dit gelijkspel wel terecht.

Eindstand: 2  –  2.

Scoreverloop:
0  –  1
0  –  2
1  –  2
2  –  2

Leave a Reply