Sign In

Remember Me

Dussense Boys 1 – WSJ 1

DUSSENSE BOYS GELIJK MET WSJ NA ZINDERENDE WEDSTRIJD

Dussense Boys heeft uitstekende zaken gedaan door de topper tegen WSJ  met 3 – 2 te winnen. Door de winst staat Dussen nu gelijk met WSJ. Wat vooral indrukwekkend was, was de vechtlust en geloof om te winnen en een enorme veerkracht.

WSJ begon ijzersterk aan de wedstrijd, zette Dussen gelijk vast en sneed er een aantal keer behoorlijk gevaarlijk doorheen door de Dussense verdediging. Dussen kwam bijna niet aan voetballen toe en na 10 minuten viel de verdiende treffer voor de bezoekers: Een hoge bal kwam aan de rechterkant terecht en de spits kon helemaal vrij inkoppen: 0 – 1. Dussen was behoorlijk van slag en het werd bijna gelijk 0 – 2, maar de bal werd gelukkig van de lijn gehaald. Aan een van de spaarzame momenten in de eerste helft voor een kans van Dussen werd bijna hard ingeschoten door een speler van WSJ. Dussen kreeg een mokerslag te verwerken: 0 – 2 door een prima goal door de behendige spits die ook al voor de 0 – 1 zorgde. Dussen leek een verloren wedstrijd te spelen, maar WSJ begon al in de eerste helft ver terug te zakken. De scheidsrechter floot overigens uitstekend. Dussen kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en begon beter te voetballen, al leidde dat in de eerste helft tot 1 serieuze kans: Segeren schoot hard tegen de keeper op. Toch kreeg Dussen nog voor rust een mogelijkheid tot een aansluitingstreffer: Harry Sassen werd gevloerd in de zestien, waardoor Bob Leemans voor de aansluitingstreffer zorgde: 1 – 2.
Dit bleek de ruststand.

Ruststand dus 1 – 2.

Na rust vlamde Dussen er vol op. Dussen kreeg gelijk een dot van een kans die zeer moeilijk was te missen, maar deze belandde op de lat. Daarna kreeg Dussen via een mooie aanval via Lars Stevens een gigantische kans(schoffel) , maar deze werd zeer fraai gered door de uitstekende keeper van WSJ.  Toch kreeg Dussen de verdiende 2 – 2 na ongeveer 75 minuten voetballen werd een schot gekraakt door Hugo van der Stelt, waardoor deze in het doel belandde. Dussen rook bloed en wat een zeer spannende en vermakelijke slotfase opleverde. Dussen zette alles op de aanval, belegerde het doel van WSJ en wilde die voorsprong binnenslepen, niet voordat van Biesen een bal uit het doel tikte. Dussen kreeg hierna alsnog de bevrijdende voorsprong: Lars Branderhorst zorgde voor een explosie van vreugde aan Dussense kant. Na een zenuwslopende slotfase hield Dussen de punten thuis na een heerlijke pot voetbal.

 

Eindstand: 3 – 2

0 – 1
0 – 2
1 – 2  Bob Leemans(penalty)
2  – 2  Hugo van der Stelt
3 –  2 Lars Branderhorst

Leave a Reply