Sign In

Remember Me

Hoevenaren stopt tóch bij Dussense Boys

Aan het mooie huwelijk tussen Antoine Hoevenaren en Dussense Boys komt aan het eind van het seizoen een slot. De 42-jarige Dussenaar kan zijn werk niet meer combineren met hoofdcoachschap.

‘Tot onze grote spijt gaat hoofdtrainer Antoine Hoevenaren toch NIET verlegen’, geeft een tweet van Dussense Boys aan. Het zegt eigenlijk alles over hoe geliefd de Dussenaar bij de club uit zijn dorp is. ,,Ik vind het ook mooi hoe de club het naar buiten heeft gebracht. In eerste instantie had ik aangegeven dat ik wilde verlengen, daar was iedereen binnen de club blij mee.”

Jongleur

Maar gaandeweg het seizoen kreeg Hoevenaren de balletjes werk, privé en voetbal steeds moeilijker in de lucht gehouden. ,,Ik voelde me een beetje een jongleur die te zware ballen in de lucht moest houden. Bij werk en privé kan je moeilijk wat aanpassen, dus werd het voetbal waarin ik moest minderen.”

Hoevenaren is bezig aan zijn derde seizoen bij de club die momenteel tiende staat in de vierde klasse C. In zijn eerste seizoen werd Hoevenaren kampioen in de vijfde klasse. ,,Dat was sowieso een hoogtepunt. Niemand had verwacht dat we meteen kampioen zouden worden.”

Derby

Mede daardoor stond de derby met Hoevenarens oude club Be-Ready uit Hank weer op het programma voor de wit-roden. Van de vier keer dat Dussense Boys rivaal Be-Ready heeft ontmoet in twee jaar werd er slechts eenmaal gewonnen. Dat was op 18 maart 2018, toen er met 3-4 werd gewonnen in Hank. ,,Een geweldige wedstrijd. Ik was – in tegenstelling tot hier bij Dussen – daar met wat meer commotie vertrokken. Dan is het des te fijner om van Be-Ready, toch een ploeg met titelaspiraties, te winnen.”

Hoevenaren ziet zijn vertrek bij Dussen niet als een definitief vaarwel van het trainersvak. ,,Ik heb nu twee kleine, dus wanneer die wat zelfstandiger worden hoop ik het weer op te pakken. Ik hou ook sowieso mijn trainersdiploma’s up-to-date, want het zou zonde zijn om die te verwaarlozen.”

Een sabbatical dus, in ieder geval voor een paar jaar. Of de Dussenaar ooit terugkeert op Sportpark Dussense Boys? ,,Ze hebben me verteld dat ik mag bellen wanneer ik tijd heb. Dan plakken we er gewoon een tweede periode aan vast. Ik denk dat dat genoeg zegt over mijn band met deze club.”

url: https://www.bd.nl/amateurvoetbal/hoevenaren-stopt-toch-bij-dussense-boys-voelde-me-een-jongleur-die-te-zware-ballen-in-de-lucht-moest-houden~a1538bbe/

Leave a Reply