Sign In

Remember Me

2018-2019 Dussense Boys 1 – Blauw Wit’81 1

Dussense Boys geeft eerse thuiszege(competitie) uit handen.

Dussense Boys heeft wederom geen thuiszege kunne boeken. Lange tijd leek het op weg naar een driepunter, maar in blessuretijd gaf het een voorsprong uit handen: 1 – 1. Al met al was het wel een terecht gelijkspel, beide ploegen speelden voor de winst.

De eerste paar minuten waren zeer onwennig van Dussense kant, slap beginnen zorgden alweer voor enig gevaar. Daarna werd Dussen sterker en kreeg het ook een mogelijkheid via Andre Segeren, maar de bal werd geblokt. Daarna kreeg Dussen een enorme mogelijkheid: Mart van Mook kon vrij afmaken, maar besloot niet zelfzuchtig te zijn en gaf de bal af, waardoor Blauw Wit kon verdedigen. Daarna kreeg ook Blauw Wit een mogelijkheid een ingooi werd twee keer verlengd en kon gered worden door van Biesen. Daarna werd Blauw Wit sterker, al leidde in eerste instantie niet tot grote kansen. Het was een vlakke en rustige eerste helft, al kreeg Dussen wederom een dot van een mogelijkheid: Uit een geweldige voorzet van Andre Segeren kon Harry Sassen vrij inkoppen, maar de bal ketste tegen de lat.

Ruststand: 0 – 0.

Na rust begon Dussen wederom slap aan de wedstrijd en daaruit volgde een gevaarlijk moment met een goal die gelukkig voor Dussen werd afgekeurd wegens buitenspel. Dussen ging daarna op de aanval: Sassen moest terugleggen, echter was er nog niemand voor het doel van Blauw Wit. Het spel golfde op en neer de tweede helft, wat de teleurstellende eerste helft vergoedde plus de spanning. Daarna kreeg Blauw Wit 81 ook een grote mogelijkheid die echter hoog over geschoten werd. Blauw Wit trok aan de bel en kreeg weer een grote kans: De aanvaller rushte over het veld, maar Wesley van Biesen maakte het doel klein en pareerde het schot. Daarna probeerde Dussen het weer en nu was het wel raak: Uit een voorzet en een zeer rommelige situatie kon Lars Branderhorst de bal het doel in werken: 1- 0. In die fase was het niet helemaal verdiend, maar het kwam Dussen goed uit. Blauw Wit zorgde echter voor veel gevaar door op de lat te knallen, Dussen zwijnde hiermee. In de slotfase ging het echter mis voor Dussen: Uit een aanval werd de 1 – 1 gescoord. In de absolute slotfase had Dussen wellicht recht op een strafschop, de jonge scheidsrechter beoordeelde het echter als net naast de 16 meter-lijn. De vrije trap leverde niets op, waardoor beide ploegen moesten leven met een punt.

Eindstand: 1 – 1.